Landsbyggefonden 50 år

Information om websitet

DanmarkBolig.dk: En hurtig vej til en almen bolig

Tema

DanmarkBolig.dk: En hurtig vej til en almen bolig

På DanmarkBolig.dk har Landsbyggefonden samlet flere end 560.000 almene lejeboliger fra hele landet på ét sted. Som boligsøgende har det aldrig været nemmere at få overblik over mulighederne og skrive sig op – uanset hvad, hvor eller til hvem man søger.

Der er mange ting, der skal gå op, når man vil skrive sig op til en bolig. Og de fleste ved, hvor svært det kan være at finde det helt rigtige sted til ens behov.

Med flere end 500 almene boligorganisationer i Danmark – og endnu flere afdelinger inden for hver – har besværet med at besøge og gennemtrawle de enkelte organisationers hjemmesider hidtil været en lidt uoverskuelig proces.

Men nu er tiden, hvor boligjagten krævede lange aftener foran skærmen, forbi. I samarbejde med Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, KL og BL har Landsbyggefonden udviklet og finjusteret Danmarks største almene boligportal, DanmarkBolig.dk.

På DanmarkBolig.dk kan man som boligsøgende lynhurtigt og effektivt få adgang til de mange hundredetusinde almene boliger, der findes overalt i landet. 

Filtreret søgning matcher dine behov

Og mulighederne er mange, for de almene boliger spænder lige så vidt i størrelse og beliggenhed som private lejligheder. Derfor har folkene bag DanmarkBolig.dk designet portalens søgemaskine, så man, uanset hvad man leder efter, kan få oplyst de boliger, der passer til lige præcis ens egne behov.

Hvad end du søger ungdoms-, ældre- eller familiebolig, skal have hunden med eller har et handicap, der kræver særlige hensyn og foranstaltninger, kan du finde dét, du leder efter, ved at krydse af i de felter, der passer på dig.

Alle boliger, der opfylder dine kriterier, bliver præsenteret i sorteret rækkefølge og med alle de oplysninger, du har brug for. Lige fra rækkehus til studiebolig og fra Herning til Hellerup.

Finder du en lejebolig, du kan lide, kan du skrive dig op med det samme direkte i søgeren eller via et link til boligorganisationens egen hjemmeside. Og hvis boligen er optaget, kan du skrive dig på en venteliste.

Med DanmarkBolig.dk kan boligsøgende hurtigt få adgang til de mange hundredetusinde almene boliger, der findes overalt i landet.

Kom forrest i køen med fleksibel udlejning

En lang række kommuner og boligorganisationer har valgt at indføre fleksibel udlejning, som betyder, at man som boligsøgende kan komme foran i køen til en lejebolig, hvis man opfylder bestemte kriterier.

Hvis du for eksempel er under uddannelse eller pendler til arbejde i den pågældende kommune, kan du klikke dig frem til de boliger, der bliver tilbudt ansøgere som dig før andre på almindelig venteliste.

Det gælder også, hvis du søger som familie med hjemmeboende børn, hvis du er fraskilt eller pensioneret eller noget andet, der giver dig fortrinsret i bestemte kommuner og boligorganisationer. Det eneste, du selv skal gøre for at se, hvor du har en særlig fordel, er at angive de forhold, der gælder for dig.

Opret en personlig søgeprofil

Er du boligsøgende, er det en god idé at oprette din egen søgeprofil, så din boligsøgning tager udgangspunkt i dine personlige behov og ønsker. Med en søgeprofil på DanmarkBolig.dk kan du gemme relevante boligopslag og gemme de boligsøgninger, hvor du har tilpasset dine behov i forhold til område, pris, kvadratmeter og andre særlige ønsker.

Så kan du også nemt og hurtigt genoptage din søgning og holde dig opdateret om nye, relevante, ledige boliger, når chancen byder sig.

Læs mere på DanmarkBolig.dk

Fotos i artiklen: Lars Just

Bestil LBF's jubilæumsbog

"Boligområder i bevægelse"

Sammen med dette site har Landsbyggefonden også udgivet en jubilæumsbog. Her undersøger seniorforsker Gunvor Christensen og professor Claus Bech-Danielsen centrale aspekter af fondens arbejdsområde.

Bestil en trykt udgave af bogen eller se den online

 

Hvis du vil se mere om almene boliger