Hvis beboerne i boligområder føler sig utrygge i kvarteret, kan der gennemføres indsatser med henblik på at øge trygheden og reducere kriminaliteten.
Med de aktuelle energipolitiske målsætninger og ønsket om at forbedre boligkomforten i de enkelte boligafdelinger kommer der øget fokus på at skabe energibesparelser i almene bebyggelser
Læs mereI mange almene bebyggelser anser beboerne et godt fællesskab som en vigtig boligkvalitet. Potentialet er stort, men Claus Bech-Danielsen også på, at behovet for et boligmæssigt fællesskab varierer fra beboer til beboer.
Læs mereForskellige former for opgraderinger kan stå højt på en boligafdelings ønskeliste. Claus Bech-Danielsen giver råd til overvejelse, inden arkitekten får en opringning og entreprenørmaskinen sættes i gear.
Læs mereDet 'særlige' og det 'typiske'. Professor Claus Bech-Danielsen beskriver, hvordan disse betegnelser kan bruges til at fortælle noget grundlæggende om byggeri, der udpeges til national bygningsarv.
Læs mereVolde, buske, parkeringspladser og omfartsveje er blandt nogle af de elementer, der har gjort nogle boligområder til isolerede øer. Claus Bech-Danielsen skitserer fortidens fejltrin og dagens løsninger.
Læs mereOrdet 'nedrivning' kan ligge underligt på tungen, men som Claus Bech-Danielsen viser, så kan reduktion i nogle tilfælde være den bedste strategi for et at bevare et konkurrencedygtigt boligtilbud.
Læs mereLige adgang til boliger er på det nærmeste en del af den almene bevægelses DNA. Claus Bech-Danielsen skitserer en rækk typiske udfordringer og løsninger i bestræbelserne på at skabe tilgængelighed for alle.
Læs mereDet er meget kvalitet for pengene at hente, når et boligområdes uderum tages med i en renovering. Claus Bech-Danielsen peger på, at det gør sig både gældende ved den lille og kæmpestore renovering.
Læs mereDen boligsociale værktøjskasse indeholder et væld af redskaber - der bruges på forskellige tidspunkter og til at løse forskelligt. Ta' med seniorforsker Gunvor Christensen på en overflyvning.
Læs mereBoligsociale indsatser kan virker på forskellige niveauer - afhængig af den enkelte beboers ståsted, motivation og ønske. Gunvor Christen viser vej på velfærdstrappen.
Læs mereSammensætningen af den boligsociale faglighed har været genstand for diskussion i årtier. Seniorforsker Gunvor Christensen skitserer fronter, fixpunkter og forbindelseslinjer.
Læs mereStørrelsen og sammensætningen af de økonomiske rammer har siden den første tildeling af midler været afgørende for den boligsociale indsats. Gunvor Christensen ser på før og nu.
Læs mereBoligorganisationerne og beboerdemokratiet. Begge dele er under forandring som følge af, at den almene sektor i stadigt højere grad løfter en velfærdsopgave, fortæller Gunvor Christensen.
Læs mereBoligsocialt arbejde kan skabe forbedringer af et områdes negative omdømme. Gunvor Christensen beretter bl. a. om, hvordan produktion af social kapital kan forbedre et områdes image.
Læs mereMed Regnskabsdatabasen får den krævende talknuser et brugervenligt tilbud. Basen opdateres løbende og medtager samtlige regnskaber over en årrække fra boligafdelinger og -organisationer.
Læs mereTvillingeværktøjet, som gør det nemt for almene boligorganisationer at benchmarke driftsøkonomiske nøgletal, er blevet udbygget. Nu kan sammenligningerne både ske internt og eksternt.
Læs mereFlere søgefunktioner, grafik og visning af kort. Den forbedrede oversigt over ledige boliger er et nyttigt effektiviseringsværktøj for boligorganisationer og kommuner.
Læs mereEn vifte af udgiftsrelaterede statistikker giver almene boligorganisationer mulighed for at benchmarke udgifterne til bl. a. husleje generelt, renholdelse, vand/varme/el og forsikring.
Læs mereStatistikker om beboerne, beboernes anciennitet, husdyrregler og fraflytninger er sammen med flere andre beboerrelaterede tal om de almene boliger en hjælp i styringen af boligafdelingen.
Læs mereSøg - og du skal finde. Søgeportalen DanmakBolig.dk samler mere end en halv million almene boliger. Her kan du begynde jagten på drømmeboligen og søge efter, hvad det skal være, hvor det skal være.
Læs mereSiden 2008 har du som beboer eller vicevært kunnet få gode råd på hjemmesiden skimmel.dk og på den tilhørende telefontjeneste om, hvordan du bekæmper skimmelsvampe. Både beboere og driftsorganisationer kan få udbytte af tilbuddene – viceværter, inspektører og varmemestre er nemlig nøglepersoner, når skimmelsvampe skal tages i opløbet.
Læs mere